Във Франция приключиха частичните избори на подновяване  на Сената. Те

...
Във Франция приключиха частичните избори на подновяване  на Сената. Те
Коментари Харесай

Частичните избори за Сената във Франция приключиха

Във Франция завършиха частичните избори на подновяване  на Сената. Те са значим политически тест за президента Еманюел Макрон, чиято партия, разполагаща с огромно болшинство в Националното заседание, цели да си обезпечи мощно посланичество и в горната камара на Народното събрание. Още от Юлия Талева:

11 френски сенатори бяхи определени на първия тур на частичните избори във Франция след превеса на дясно-център.Очакват се окончателните резултатите от преди малко завършилия избор.

След съкрушителната си победа на парламентарните избори през юни, партията на президента Макрон " Република, напред " се бори в за пробив в Сената с доста с по-скромни упоритости.

Знаем, че електоралната база на тези избори не е наша, разяснява пред медиите представителят на държавното управление Кристоф Кастане .

За Сената гласоподават локални национални избраници, измежду които новото придвижване на Макрон няма представители, а първите дейности на президента смъкнаха рейтинга му.

" Република, напред " се надява на към 50 места, с които да бъде втора мощ в Сената. Социалистите рискуват нова загуба на въздействие.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР